Lynn Picknett: Mária Magdolna PDF

↓↓↓ A letöltési link a könyvajánló után található ↓↓↓

 

 

Könyvajánló:

Míg a hagyományos bölcselet szajhából lett szentként látja Mária Magdolnát, a közelmúltban egyes kutatók és népszerű biográfusok (többek között az evangélikus női humorista, Liz Curtis Higgs) igen meggyőzően amellett érveltek, hogy nem létezik semmiféle bizonyíték arra nézve, miszerint Jézus ezen közeli tanítványa valaha is prostituált lett volna.

A revizionista történelem azonban valószínűtlen irányt vesz a Mária Magdolna: a kereszténység titkos istennője című könyvvel, Lynn Picknett írónő nagyon is spekulatív beszámolójával Máriáról, mint az Újszövetség és a korai keresztény egyház „titkos istennőjéről”.

Picknett több gnosztikus szövegből is merítve egyaránt felsorakoztat elcsépelt és új érveket Má­riával kapcsolatban, akiről kijelenti, hogy Jézus valójában őt szemelte ki igazi utódaként. Ahol egyes gnosztikus szövegek szexuális kapcsolatot sejtetnek Mária és Jézus között, Picknett a szigorúan (de rigueur) az ezoterikus korai egyházban folytatott kész nemi rítusokat lát – noha ezeket később betiltották.

És amíg néhány képzelet szülte (és viszonylag kései) egyházi legenda szerint Mária Magdolna „Franciaországba” menekült Jézus feltámadása után, Picknett egy teljes részletes fejezetet kínál annak alátámasztására, hogy ez a „francia kapcsolat” nem csupán legenda, hanem tény és valóság.

Az ingyenes pdf könyv letöltési linkje:

 

 

Lynn Picknett – Mária Magdolna – A kereszténység titkos istennője (letöltés pdf-ben)

Amennyiben a fenti link nem működik, vagy a keresett könyvet nem találja, kérjük, jelezze felénk az Olvasószolgálaton keresztül!

A támogatást előre is köszönjük minden felhasználó nevében.


Oszd meg azzal az ismerősöddel, akinek ez a könyv hasznos lehet!
Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük