Osho – Gyere, kövess hozzád I-II PDF

↓↓↓ A letöltési link a könyvajánló után található ↓↓↓

 

 

Könyvajánló:

1. kötet

Jézus azt mondta: az, hogy a test a Szentlélek jóvoltából megjelent e földön, az csoda – de hogy e testben a lélek megnyilatkozhat: az a csodák csodája. Erre mondják Indiában, hogy kétszer született. Mit jelent ez? Hogy lehet kétszer születni? A második születés a lélek születése.

A szeretkezés, a fogamzás, a szülés mind biológiai folyamatok. Ezeket jól ismerjük, és ezért felejtjük el, hogy ezek mind csodák. A folyamat első lépcsője a test születése. A második lépcső a lélek születése – de ez nagyon ritkán következik be.

A testben alvó lélek nagyon ritkán ébred fel… mélyen alszik. De néha az álom nem annyira mély; például amikor szerelmesek vagyunk, vagy részt veszünk egy születésnél, vagy valaki, akihez közel álltunk meghal. Ezek rendkívüli alkalmak. A lélek ilyenkor ébredezik. Kissé felocsúdunk a mély álomból, és már csak (szinte) szundikálunk. Ilyenkor sokszor sírunk, remegünk, vagy ok nélkül hahotázunk. Az úgynevezett normális ember, ha ilyenkor lát minket, akkor a fejét csóválja és azt hiszi, megbolondultunk…

Csak a bátor ember mer felébredni, azaz felelősséget vállalni a létéért…

A test a megszokások rabja; csak reagál, ha stimulációt kap. Nevet, ha csiklandozzák. Dolgozni megy, mert muszáj, liheg Mária után, mert ösztönei erre utasítják. Az ember akár kilencven évet is élhet egyetlen tudatos tapasztalat nélkül.

Osho azt mondja: ez nem élet. Az élet valójában a lélek születésével kezdődik – ez a csodák csodája, amiről Jézus beszél.

Ha úgy hiszed, hogy ébren vagy, akkor is alszol, és már sok életet átaludtál… Legyen ez a könyv vekker a kezedben. Osho sok nehéz szülésnél segédkezett; remélem, neked is sikerülni fog kimászni a megszokások és beidegződések börtönéből, és létedre ébredsz.

2. kötet:

„Jézus magának csinálta a bajt. Ő vallásos ember volt – egészséges, fiatal, élettel teli. Számára az élet volt az Isten. Az evangéliumokban sokszor találkozol olyan részekkel, amikor Jézus a terített asztalnál ül – eszik, iszik. Hogy is hihették volna el a zsidók, az emberek, az ő népe, hogy ez az ember maga a megtestesült vallás?! Inkább böjtölnie kellene, de Jézus állandóan csak eszik, iszik és ünnepel. Ahol megjelenik, ott lakomát rendez, ünnepel, boldogságot fakaszt maga körül. Miféle vallásosság az ilyen?

…Jézusnak csak ez volt a bűne – túl boldog volt. Elviselhetetlenül boldog… Azt mondják, Jézus sohasem nevetett. El tudjátok ezt képzelni? Ott ül a terített asztalnál, jókat eszik, iszik, beszélget – és soha nem nevet? Ez lehetetlen…

…A virág a fa luxusa: csak akkor jelentkezik, ha a fának mindene megvan. Sőt, több is. És akkor ezt meg akarja osztani, és a virágok nyílni kezdenek, illatuk szétárad mindenfelé. A fa így örvendezik az energiájának. Túl sok van belőle, túlárad benne, és szeretné azt megosztani a világgal…”

Az ingyenes pdf könyv letöltési linkje:

 

 

Osho – Gyere, kövess hozzád I-II (Szó, mely éget) (letöltés pdf-ben)

Amennyiben a fenti link nem működik, vagy a keresett könyvet nem találja, kérjük, jelezze felénk az Olvasószolgálaton keresztül!

A támogatást előre is köszönjük minden felhasználó nevében.


Oszd meg azzal az ismerősöddel, akinek ez a könyv hasznos lehet!
Címke .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük