Robert Graves – Jézus király PDF

↓↓↓ A letöltési link a könyvajánló után található ↓↓↓

 

 

Könyvajánló:

„A Jézus király-t Angliában írtam a második világháború utolsó két évében. Célom az volt, hogy irodalmi vetületben, a költészet eszközével rajzoljam meg Jézus történetét.

Az első század utolsó éveinek nézőpontját tükrözi: egy vallásos keresztény mondja el, akit türelmetlenné tettek az őskeresztény egyház ellentmondásos, következésképp megbízhatatlan dokumentumai” – írta Graves erről a könyvéről.

Ennek a krónikának a hőse nem természetfölötti csodákat véghezvivő isten, hanem saját korának rendkívüli sorsú és egyéniségű gyermeke, az elhivatottság megszállottja. A regényben megformált Jézus a Dávid nemzetségéből származó Mária (Mirjam) és Heródes zsidó király fiának, a később kivégzett Antipatrosznak titkos házasságából származott, így Judea trónjának egyetlen törvényes örököse.

A regénybeli elbeszélő, Agabosz krónikája szerint Jézusnak is tudomása volt a királysághoz való törvényes jogáról, sőt Pilátusnak is, aki – politikai megfontolásból – fel is ajánlotta neki a trónt.

Jézus azonban azt a célt tűzte maga elé, hogy mint felszentelt király, egy ősi dinasztia sarja, beteljesíti a zsidók Messiására váró próféciákat, és Második Ádámként megsemmisíti a bűnt, amit a patriarchális legenda szerint az Első Ádám követett el, mivel bűnös módon hallgatott feleségének, Évának csábító érveire, végül pedig legyőzi magát a halált is.

A költő és regényíró Gravest ebben a művében is nagyban támogatja a tudós Graves, a mítoszok, legendák, hagyományok kutatója és merész értelmezője, amint erről a regény végéhez csatolt történelmi kommentárból is értesülünk.

Az ingyenes pdf könyv letöltési linkje:

 

 

Robert Graves – Jézus király (letöltés pdf-ben)

Amennyiben a fenti link nem működik, vagy a keresett könyvet nem találja, kérjük, jelezze felénk az Olvasószolgálaton keresztül!

A támogatást előre is köszönjük minden felhasználó nevében.


Oszd meg azzal az ismerősöddel, akinek ez a könyv hasznos lehet!
Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük