Inczefi Lajos: Fűszernövényeink és fűszerkészítés PDF

Inczefi Lajos: Fűszernövényeink és fűszerkészítés PDF

Könyvajánló: Sokáig az volt a felfogás, hogy a fűszerek ártalmasak az egészségre. Ma már tudjuk, hogy ez nem igaz. Mértékkel alkalmazva nemcsak ízletesebbé teszi az ételeket, hanem elősegítik az emésztést is, és ily módon a tápanyagok jobb hasznosulását. A fűszerekről természetesen már jelent meg sikeres könyv, de a fűszernövények íz-,… Belelapozok

Hans-Ulrich Grimm – A leves hazudik PDF

Könyvajánló: Érzékeink manipulálására észrevétlenül egy világhatalom szerveződött: az ízipar. Mindegy, hogy csecsemőeledel vagy gyümölcsjoghurt, felvágott vagy sütemény, nem azt esszük, amit eszünk: az ipar láthatatlanul fűszerez, a hatások ismeretlenek. Bár a szerző többnyire a Németországban és az Egyesült Államokban uralkodó helyzetet írja le, Magyarországon mindez szintén a mindennapok részévé vált…. Belelapozok

Zsenka néni – Szegény asszony szakácskönyve PDF

Zsenka néni – Szegény asszony szakácskönyve PDF

Könyvajánló: „A szegényasszony szakácskönyve” az egyszerű, polgári konyha kezdő háziasszonyai számára íródott a két világháború között. Zsenka néni, a szerző, bevezetőjében ezt írja: „a főzés nagyon egyszerű munka, de tudni kell!” A francia konyha nagy mesterei pedig azt mondják: a gasztronómia az a terület, ahol minden elméleti tudásnál többet ér… Belelapozok

Achim Samwald – Aszalás ,szárítás PDF

Achim Samwald – Aszalás ,szárítás PDF

Könyvajánló: “Az aszalás varázsa abban rejlik, hogy ebben a folyamatban a gyümölcsnek sajátos ízvilága alakul ki. Az aszalt szilva például nem helyettesíthető sem friss, sem mélyhűtött szilvával! Az aszalás az egyik legősibb tartósítási forma, de ma már nemcsak a nap erejét alkalmazza, hanem használatban vannak többek között elektromos üzemelésű szárítók… Belelapozok