Riskó Ágnes: A ​test, a lélek és a daganat PDF

↓↓↓ A letöltési link a könyvajánló után található ↓↓↓

 

 

Könyvajánló:

Igazi ​​hézagpótló munkáról van szó – magyar nyelven még nem született hasonló összeállítás, amely összefoglalja a daganatos páciensek lelki megértésével és kezelésével kapcsolatos tennivalókat. Szerzője alapos szaktudással és széles körű gyakorlati tapasztalattal rendelkezik.

Megismerhetjük a betegek sokszor lelki bénultsághoz vezető tehetetlenségét saját betegségükkel szemben, olvashatunk agresszív magatartásformákról és a környezet eltorzult reakcióiról. Elénk tárul a beteget körülvevő szakemberek pszichikai veszélyeztetettségének problémája. Tanácsokat kapunk arra nézve, hogy miként lehet kivédeni a kiégési szindrómát.

Bőséges utalást találhatunk az egyes kezelési módszerek (sebészet, sugárkezelés, gyógyszeres terápia) mellékhatásainak lelki következményeiről és azok elhárításáról. A középpontban mindig az a beteg áll, aki azt igényli, hogy az ápoló személyzet ne csak megértse nehézségeit, hanem át is vállalja problémái megoldásának jelentős részét.

A jegyzet minden egyes sora tükrözi annak szükségességét, hogy e betegek sorsa, életminősége ezen az együttműködésen alapszik.

Az ingyenes letöltés linkje:

 

 

Riskó Ágnes – A ​test, a lélek és a daganat (letöltés pdf-ben)


Oszd meg azzal az ismerősöddel, akinek ez a könyv hasznos lehet!
Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük