Richard Webster – Miben tévedett Freud? PDF

↓↓↓ A letöltési link a könyvajánló után található ↓↓↓

 

 

Könyvajánló:

Richard Webster angol kultúrtörténész könyve bevezetőjében hangsúlyozza, hogy nem „egy újabb vad kirohanást” akar intézni a freudisták ellen.

„Végcélom nem az – írja –, hogy megalázzam Freudot, vagy hogy végzetes csapást mérjek akár rá, akár a követőire. Meggyőződéseit és személyiségét szeretném értelmezni és megvilágítani annak érdekében, hogy jobban megértsük tulajdon kultúránkat…”

Ennek ellenére – vagy talán részben épp ennek köszönhetően – a Miben tévedett Freud? minden bizonnyal Freud tudományos pályájának és az általa megteremtett elméletnek az eddigi legátfogóbb és legletaglózóbb kritikája.

Mivel az újabb kutatásokon alapuló Freud-kritikai irodalomnak magyarul még csak elenyésző része hozzáférhető, Webster könyve hiánypótló mű lehet, mely lenyűgöző tárgyi tudással, tudományos alapossággal s ugyanakkor közérthetően magyarázza meg mind a pszichoanalitikai elmélet kialakulását – azt, ahogy Freud a szerző szerint tudománytalan módon, gyakran a tényeket meghamisítva és minden fontosabb eszméjét másoktól átvéve dolgozta ki tételeit –, s azt is, hogy a pszichoanalízis – kétségtelen pozitívumai mellett – milyen károkat okozott a tudományfejlődésben és egyes emberek konkrét életében.

Az ingyenes pdf könyv letöltési linkje:

 

 

Richard Webster – Miben tévedett Freud? – Bűn, tudomány, pszichoanalízis (letöltés pdf-ben)

Amennyiben a fenti link nem működik, vagy a keresett könyvet nem találja, kérjük, jelezze felénk az Olvasószolgálaton keresztül!

A támogatást előre is köszönjük minden felhasználó nevében.


Oszd meg azzal az ismerősöddel, akinek ez a könyv hasznos lehet!
Címke .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük