Davidson, Richard J., Begley Sharon: Az agy érzelmi élete PDF

↓↓↓ A letöltési link a könyvajánló után található ↓↓↓

 

 

Könyvajánló:

Vajon miért van az, hogy egyes emberek nagyon gyorsan helyrerázódnak egy-egy kudarc után, míg másokat sokáig emészt a kétségbeesés? Miért van az, hogy egyesek annyira képesek ráhangolódni másokra, hogy szinte a ,,veséjükbe látnak” míg mások alig-alig veszik az adást? És miért van az, hogy egyesek szinte mindig feldobottak, mások meg folyton levertek?

Az ismert és elismert agykutató, Richard J. Davidson e kérdések meg válaszolására az érzelmeink – eredetük, erejük és képlékenységük – egészen új modelljével állt elő. Davidson szerint mindannyiunkat hat alapvető ,,érzelmi stílus” – a rugalmasság, a szemlélet, a társas intuíció, az öntudatosság, a kontextus-érzékenység és a figyelem – határoz meg.

Az egyéni érzelmi ujjlenyomatunk ezek egyéni mértékeiből áll össze. Az érzelmi stílusok nem puszta fikciók, mindegyik hátterében jól meghatározható agyi aktivitási minta húzódik meg – ezeket Davidson a laikus olvasó számára is jól érthetően mutatja be.

A szerző arra is ajánl stratégiát, hogy az olvasó hogyan ismerje meg a saját érzelmi stílusát – és akár meg is változtassa azt. Davidson felismeréseit nem pusztán a tudományosságra összpontosítva, hanem igen szórakoztató önéletrajzi-tudománytörténeti keretbe ágyazva, mintegy tudományos fejlődés- és kalandregényként tárja az olvasó elé.

Az ingyenes letöltés linkje:

 

 

Davidson, Richard J. – Begley Sharon – Az agy érzelmi élete (letöltés pdf-ben)


Oszd meg azzal az ismerősöddel, akinek ez a könyv hasznos lehet!
Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük