Manfred Hanglberger – Én vagyok a hibás! PDF

↓↓↓ A letöltési link a könyvajánló után található ↓↓↓

 

 

Könyvajánló:

„Én vagyok a hibás” – mindannyiunkat elfogott már ez az érzés életünk során. A bűntudat emberi mivoltunkból, lelkünk természetéből fakad.

Az ember társas lény: kapcsolatok szövevényes forgatagában élünk, megannyi kölcsönhatás befolyásolja életünket, személyiségünket. Jelen és jövőbeli élményeink és tapasztalataink a múltunkban gyökereznek, elhatározásaink és cselekedeteink alakítják sorsunkat.

Sok döntést kell meghoznunk életünk folyamán, s a döntés egyben mindig választás is. A választással valamit elhagyunk, valaminek ellene mondunk.

Ha nem fogadjuk el, hogy döntéseink ezzel a következménnyel járnak, akkor a félelem és a bűntudat súlya nehezedik a lelkünkre. Ha nem tudjuk megfelelően kezelni érzelmeinket és nincs bennünk elfogadás önmagunkkal és embertársainkkal szemben, akkor az ebből adódó feszültség megrekeszt minket fejlődésünk útján.

Mi lehet az oka, hogy nem tudunk békejobbot nyújtani, holott szeretnénk megbocsátani a másiknak? Mit tehet az, aki igyekszik kibékülni, de csak elutasításban van része?

A szerző mélységeiben tárja fel a bűntudat lehetséges kiváltó okait, következményeit és az életünkre gyakorolt – olykor akár betegséget is okozó – hatását, ezáltal segíti az olvasót érzelmei feldolgozásában. Számos példát mutat arra, milyen mélyen gyökerezik a bűntudat érzése lelkünkben, a családban (akár generációról generációra öröklődve is) és társadalmi szinten is.

Manfred Hanglberger lelkész és családterapeuta, évek óta a felnőttképzés (pedagógia, rendszerpszichológia, teológia és spiritualitás) terén tevékenykedik

Az ingyenes pdf könyv letöltési linkje:

 

 

Manfred Hanglberger – Én vagyok a hibás! (letöltés pdf-ben)

Amennyiben a fenti link nem működik, vagy a keresett könyvet nem találja, kérjük, jelezze felénk az Olvasószolgálaton keresztül!

A támogatást előre is köszönjük minden felhasználó nevében.


Oszd meg azzal az ismerősöddel, akinek ez a könyv hasznos lehet!
Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük