Dr. Thomas Gordon: Tanítsd gyermeked önfegyelemre PDF

↓↓↓ A letöltési link a könyvajánló után található ↓↓↓

 

 

Könyvajánló:

Dr.Thomas Gordon: Tanítsd gyermeked önfegyelemre PDFP.E.T. – A szülői hatékonyság fejlesztése című nagy sikerű könyvében Thomas Gordon a szülő-gyermek kapcsolat új értelmezését, és e „filozófia” gyakorlati készségtárát adta kezünkbe. Gyakran hallom P.E.T.-csoportot végzett szülőktől, hogy mindez olyan „gömbölyű”, hogy szinte nem akard problémájuk, melyet „gondosan” fel ne dolgozhatnának.

A szerző most a szülőket és a tanárokat naponta foglalkoztató kérdést járja körül: a fegyelmezést. Miért nem válik be a hagyományos fegyelmezése a családokban és az iskolákban? Hogyan hathatunk mégis gyermekeink viselkedésére?

Dr. Gordon vizsgálati eredmények, pszichológusi tapasztalatok és saját családi élményei alapján elveti a büntetés és a hatalom bevetését. Mindezzel újabb problémákat idézünk elő – a lázadástól kezdve a depresszióig -, ideje hát más alternatíva után nézni; ajánlja a szerző.

Lerombolja azokat a mítoszokat is, melyek a jutalmazás és a büntetés rendszerei körül alakultak ki. Akadhatnak, akik nem értenek egyet Dr. Gordonnal, de azok a szülők és tanárok, akiket már megkeserített a „kemény kéz” vagy a „szigorú szeretet” elvének kudarca, örömmel fogadják majd érveit és javaslatait. Kiderül, hogy nem csak a szigorúság és az engedékenység közül választhatunk.

Van itt egy harmadik megközelítés, mely mind a felnőtt, mind a gyerek számára az igényeket kielégítő megoldásokkal és megegyezéssel végződik. Hatására a gyerekekben kialakul az önfegyelem, a felelősségérzet, az együttműködés és a mások iránti figyelmesség mérhetetlenül fontos készsége. Megnő a gyerekek önbizalma is, mely alapfeltétele a szellemi egészségnek és a tanulási sikereknek.

Ez a könyv nem csak a fegyelmezéssel kapcsolatos nézeteinket alakítja, de bizonyára megváltoztatja a gyerekekhez fűződő viszonyunkat is – mindannyiunk előnyére.

Szülőknek, pedagógusoknak ajánljuk, a fegyelmezés témájában. A kisgyermekkori dackorszak és a kamaszkor problémáinak megértésében és kezelésében nagy segítséget nyújt.

Az ingyenes letöltés linkje:

 

 

Dr.Thomas Gordon – Tanítsd gyermeked önfegyelemre (letöltés pdf-ben)

Amennyiben a fenti link nem működik, vagy a keresett könyvet nem találja, kérjük, jelezze felénk az Olvasószolgálaton keresztül!

A támogatást előre is köszönjük minden felhasználó nevében.


Oszd meg azzal az ismerősöddel, akinek ez a könyv hasznos lehet!
Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük