Vekerdy Tamás: Kicsikről nagyoknak 2. PDF

↓↓↓ A letöltési link a könyvajánló után található ↓↓↓

 

 

Könyvajánló:

Vekerdy Tamás: Kicsikről nagyoknak 2. PDFA kicsikről nagyoknak 1. kötete után itt a második rész. Hasonlóan gyakorlatias, a mindennapok tapasztalatára alapozott ismereteket ad át:

  • Most már aztán nincs játék! Nincs kecmec! Iskola!
  • Ez már vérre megy!

Gyakran hallani ezt szülőktől az iskoláskor küszöbén. Vekerdy Tamás könyve oldja mindazt a szorongást és az aggodalmat, ami az iskolás kor elkezdéséhez kapcsolódik.

Okosan és szeretettel ír az iskolai gondokról: az együtt tanulás nehézségeitől a büntetés és jutalmazás dilemmájáig bezárólag rengeteg mindenről. Beszél az intelligencia (a képességek) sokféleségéről és arról is, hogy hogyan ismerjük fel a gyerek tehetségét és azt hogyan lehet kibontakozni.

Az olvasás kapcsán például így ír:

„Ki a jó olvasó?
Az a jó olvasó, akinek az olvasás örömöt, élvezetet okoz, mert át tudja élni a hősök sorsát, azonosulni tud velük, ez megmozgatja, felidézi érzelmeit, és ebben az érzelmileg megragadott állapotban tágul a világról való tudása és önmagáról való tudása is.

Tudjuk, hogy azok a felnőttek, ifjak, kamaszok, akik jó olvasók, sikeresebben dolgozzák fel konfliktusaikat, bajaikat, sokkal kevésbé vannak kiszolgáltatva lelki (és testi) megbetegedéseknek vagy netán személyiségüket roncsoló ön- és közveszélyes sodródásoknak.
Az olvasás – ha élvezetet okoz – segít élni. Átélni és túlélni is.”

Az ingyenes pdf könyv letöltési linkje:

 

 

Vekerdy Tamás – Kicsikről nagyoknak 2. – Az iskoláskor (letöltés pdf-ben)


Amennyiben a fenti link nem működik, vagy a keresett könyvet nem találja, kérjük, jelezze felénk az Olvasószolgálaton keresztül.

A támogatást előre is köszönjük minden felhasználó nevében.

Oszd meg azzal az ismerősöddel, akinek ez a könyv hasznos lehet!
Címke .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük