Werner Heisenberg: A ​részben az egész PDF

↓↓↓ A letöltési link a könyvajánló után található ↓↓↓

 

 

Könyvajánló:

John ​Wheeler amerikai fizikus A kvantumfizika történetének forrásai című monumentális kötetének előszavát a következő módon kezdi:

„Komplementaritás, hatáskvantum és relativitáselv: ezek együtt képezik korunk legjelentősebb új eszméit a természettudományban. Ezek a kulcsfogalmak a tudományos elmélet ama forradalmában, melynek nem volt párja az utolsó 300 esztendőben.

Az emberi tapasztalatok harmonikus rendszerezésére törekvő emberi elme által eddig elért minden «előretörés» közül egy sem volt ennél forradalmibb. Egyikük sem hatolt mélyebbre az Univerzum gépezetének benső működésébe… Az átalakulás nemcsak a fizikát s a filozófiát érintette.

Ritka ma az olyan új vegyipari termék, amelyet ne jellemeztek volna előbb a kvantumpályák fogalma segítségével. Nem telefonálhatunk anélkül, hogy ne használnánk a kvantumfizika elvei alapján működő készülékeket. A fémek és a mágneses anyagok területén csaknem minden alapvető új felismerés alapját kvantumelméleti ideák képezik.

Az atomfegyverek és a magreaktorok papír s ceruza segítségével megfogalmazott elgondolásokból nem válhattak volna egy csapásra drámai valósággá a relativitáselmélet és a kvantumelmélet nélkül. A biokémiával s az élet mibenlétével kapcsolatos sok mély problémán sosem tudtunk volna úrrá lenni a kvantumelmélet elvei nélkül.

Az ingyenes pdf könyv letöltési linkje:

 

 

Werner Heisenberg: A ​részben az egész (letöltés pdf-ben)

Amennyiben a fenti link nem működik, vagy a keresett könyvet nem találja, kérjük, jelezze felénk az Olvasószolgálaton keresztül!

A támogatást előre is köszönjük minden felhasználó nevében.


Oszd meg azzal az ismerősöddel, akinek ez a könyv hasznos lehet!
Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük