Michio Kaku: A lehetetlen fizikája PDF

↓↓↓ A letöltési link a könyvajánló után található ↓↓↓

 

 

Könyvajánló:

Ha egy ötlet első látásra nem tűnik képtelenségnek, akkor nem is érdemes foglalkozni vele.
ALBERT EINSTEIN

  • Lehetséges lesz-e majd egyszer, hogy keresztülsétáljunk a falon?
  • Csillagközi űrhajókat építsünk, amelyek a fénynél nagyobb sebességgel száguldanak?
  • Olvassunk mások gondolataiban?
  • Láthatatlanná váljunk?
  • Gondolataink erejével megmozdítsunk tárgyakat?
  • Testünket egyik pillanatról a másikra máshová továbbítsuk a világűrön keresztül?

Gyermekkorom óta izgattak ezek a kérdések.

Sok más fizikushoz hasonlóan annak idején engem is megigézett az időutazás, a sugárfegyverek, az erőterek, a párhuzamos univerzumok és az ehhez hasonló dolgok lehetősége. A varázslat, a fantázia és a tudományos-fantasztikus irodalom volt képzeletem hatalmas játszótere.

Ezzel kezdődött életre szóló kapcsolatom a lehetetlennel. Emlékszem, amikor a jó öreg Flash Gordon tévébeli visszatérését néztem. Minden szombaton ott ültem a készülék előtt, és figyeltem Flash, dr. Zarkov és Dale Arden kalandjait és káprázatos, futurisztikus technikai eszközeiket: a rakétahajókat, a láthatatlanná tevő pajzsokat, a sugárfegyvereket és az égen lebegő városokat. Soha ki nem hagytam volna egyetlen folytatást sem. A sorozat egy teljesen új világot nyitott ki számomra. Beleborzongtam a gondolatba, hogy egyszer majd rakéták indulnak az idegen bolygókhoz, és felderítik különös felszínüket. Vonzottak ezek a fantasztikus találmányok, és tudtam, hogy sorsomnak valahogyan össze kell fonódnia a tudomány csodáival, amelyeket a sorozat felvonultatott. Mint kiderült, nem voltam egyedül.

Sok elismert tudós eredetileg a tudományos-fantasztikus irodalomnak köszönhetően kezdett érdeklődni a természettudományok iránt. Edwin Hubble, a híres csillagász elragadtatással olvasta Verne Gyula műveit. Verne regényeinek hatására félbehagyta ígéretesen induló jogászi pályafutását, és apja kívánságának ellenszegülve tudományos pályára lépett. Végül ő lett a XX. század legjelentősebb csillagásza. Carl Sagan, az ismert csillagász és sikerkönyvek szerzője képzelőerejét Edgar Rice Burroughsnak John Carter Marson játszódó kalandjait elbeszélő regényei lobbantották lángra. John Carterhez hasonlóan Sagan is arról álmodott, hogy egy napon felfedezheti a Mars homokját.

Az ingyenes pdf könyv letöltési linkje:

 

 

Michio Kaku – A lehetetlen fizikája (letöltés pdf-ben)

Amennyiben a fenti link nem működik, vagy a keresett könyvet nem találja, kérjük, jelezze felénk az Olvasószolgálaton keresztül!

A támogatást előre is köszönjük minden felhasználó nevében.

Oszd meg azzal az ismerősöddel, akinek ez a könyv hasznos lehet!
Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük