Szent Tamás apokrif evangéliuma PDF

↓↓↓ A letöltési link a könyvajánló után található ↓↓↓

 

 

Könyvajánló:


Vitatott, vajon Jézus szavait tartalmazza Tamás evangéliuma, vagy gnosztikus hamisítás? Ennek eldöntését az olvasóra bízzuk.

A Nag-Hammadiban felfedezett írások után fénykorukat élik az apokrif szövegek. Nincs benne a hivatalosan elfogadott Szentírási könyvek sorában.

A kereső ne hagyja abba a keresést, amíg (nem) talál, és ha talált, megzavarodik, és ha megzavarodott, csodálkozni fog, és királlyá lesz a mindenségen.

(Mt 7,7; Lk 11,9)

Ha azt mondják, akik előttetek járnak: „íme, a királyság az égben van”, akkor a madarak meg fognak előzni titeket az égben. Ha azt mondják nektek, hogy a tengerben van, akkor a halak meg fognak előzni titeket. Ám a  királyság bennetek és kívületek van. Ha megismeritek magatokat, akkor megismertettek, és fölismeritek, hogy az élő Atyának a fiai vagytok. De ha nem ismeritek meg magatokat, akkor szegénységben lesztek, és ti magatok lesztek a szegénység.

(Lk 17,20-21)

Az ingyenes pdf könyv letöltési linkje:

 

 

Szent Tamás apokrif evangéliuma (letöltés pdf-ben)

Amennyiben a fenti link nem működik, vagy a keresett könyvet nem találja, kérjük, jelezze felénk az Olvasószolgálaton keresztül!

A támogatást előre is köszönjük minden felhasználó nevében.


Oszd meg azzal az ismerősöddel, akinek ez a könyv hasznos lehet!
Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük