Julius Evola: Spirituális férfiasság a buddhizmusban PDF

↓↓↓ A letöltési link a könyvajánló után található ↓↓↓

 

 

Könyvajánló:

„A vallások csaknem mindegyike arra ítéltetett, hogy – úgymond – denaturálódjék; ahogy terjeszkednek és fejlődnek, úgy távolodnak el eredeti szellemiségüktől, úgy lépnek előtérbe bennük a mind populárisabb és hamisabb elemek, azok az egyre kevésbé szigorú és esszenciális jellegzetességek, amelyek a legtávolabb estek a metafizikai síktól. Noha a fontosabb történelmi vallások közül egy sem tudta elkerülni ezt a sorsot, a buddhizmus tekintetében különösen igaznak tűnik a fenti megállapítás. Ezzel kapcsolatban elegendő megvizsgálnunk azt, hogy milyen nézetek alakultak ki a Śākyák hercegének tanításáról nemcsak a buddhizmus nyugati tisztelői között, hanem – az elmúlt évszázadok folyamán – kelet számos népének körében is.

Ahogyan a Buddha halálának kétezer-ötszáz éves évfordulóját ünnepelték
idén, s ahogyan arról az üzenetről beszéltek, amelyet a buddhista vallásnak a
modern világban képviselnie kellene, kétségtelenné teszik ezt a degenerálódást.

Míg újabban egyesek – azonosítva a buddhizmust a pacifizmussal és a humanizmussal – úgy vélik, hogy „nincs más alternatíva: az embernek választania kell a H-bomba és a Buddha üzenete között”, addig a buddhizmus nyugati barátai csaknem egyöntetűen a szeretet és az egyetemes részvét szentimentális tanításaként, egy demokráciából és toleranciából összegyúrt doktrínaként üdvözlik a buddhizmust, amelyet ráadásul még a dogmáktól, a szertartásoktól és a szentségektől való mentessége miatt is nagyra becsülnek – így téve azt egyfajta szekuláris vallássá.

Igaz, e torzulások már egészen korán megjelentek a buddhizmus történetében. Noha merészségnek tűnhet részünkről, mégsem habozunk kijelenteni,
hogy ez a Buddha üzenetének meghamisítása, egy olyan megrontott magyarázat, amely nem az emelt fővel álló férfias emberhez szól, hanem ahhoz, aki – megrettenve és spirituális terheinek könnyítését keresve – a földre sújtva fekszik, s aki számára egy pozitív vallás törvénye és fegyelme elviselhetetlenül szigorú. …”

Az ingyenes pdf könyv letöltési linkje:

 

 

Julius Evola: Spirituális férfiasság a buddhizmusban (letöltés pdf-ben)

Amennyiben a fenti link nem működik, vagy a keresett könyvet nem találja, kérjük, jelezze felénk az Olvasószolgálaton keresztül!

A támogatást előre is köszönjük minden felhasználó nevében.


Oszd meg azzal az ismerősöddel, akinek ez a könyv hasznos lehet!
Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük