Hámori Eszter: Koraszülöttség ​és az anya-gyerek kapcsolat kezdete PDF

↓↓↓ A letöltési link a könyvajánló után található ↓↓↓

 

 

Könyvajánló:

A ​​modern fejlődéspszichológia egyre többet tud a koraszülöttségből fakadó lehetséges problémákról, amelyek érinthetik a gyermek kognitív és a társas fejlődését. Napjainkban egyre nagyobb hangsúlyt kap a korai prevenció, annak felismerése nyomán, hogy a koraszülöttség önmagában még nem jelenti a gyerek „hátrányos pályára” állását.

A könyv sok szempontból hiánypótló a koraszülöttekkel foglalkozó fejlődéspszichológiai kutatások sorában. Egyrészt azért, mert a legnagyobb rizikónak kitett, egészségesen, ámde átlagban három hónappal korábban születettekkel foglalkozik.

Másrészt, mert a korai anya-csecsemő kapcsolat jellegzetességeit empirikusan vizsgálja és az abban rejlő korrektív lehetőséget kutatja.

Az élet első hónapjai rendkívüli fontosságúak minden csecsemő-anya pár életében. A nagyon korán születettek esetében épp ez az időszak terhelődik meg a szükségszerű kórházi tartózkodással és az anyától való elszakítottság élményével.

Vajon milyen következményekkel járhat a fejlődő kapcsolatra nézve ez a hosszú korai szeparáció?
Maradandóak-e ezek a korai traumák vagy változhat-e hatásuk a fejlődés folyamatában?
Hogyan hatnak az anya szorongásai a korai interakcióra?
Milyen pszichés és mentális készségek segítik az anyákat abban, hogy a kapcsolat indulásának e nehéz időszaka feloldható legyen? Hogyan függ mindez össze a csecsemő kötődési mintáinak kialakulásával?

A könyvben számos olyan kutatási módszerrel ismerkedhetünk meg, amelyek segítségével a feltett kérdések empirikusan vizsgálhatóak. Az összefüggések empirikus elemzése egy absztrakt világába vezeti az olvasót. Ez azonban elengedhetetlenül szükséges ahhoz, hogy tudományosan megalapozott feltevésekre lehessen építeni a beavatkozás és a korai megelőzés terén.
A könyv feltétlenül ajánlható a témával foglalkozó szakemberek, valamint a fejlődés e korai ága iránt akár a segítő szakmában, akár az egyetemi képzésben érdeklődők számára.

Az ingyenes pdf könyv letöltési linkje:

 

 

Hámori Eszter: Koraszülöttség ​és az anya-gyerek kapcsolat kezdete (letöltés pdf-ben)

Amennyiben a fenti link nem működik, vagy a keresett könyvet nem találja, kérjük, jelezze felénk az Olvasószolgálaton keresztül!

A támogatást előre is köszönjük minden felhasználó nevében.


Oszd meg azzal az ismerősöddel, akinek ez a könyv hasznos lehet!
Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük