Frank Caplan: Az élet első tizenkét hónapja PDF

↓↓↓ A letöltési link a könyvajánló után található ↓↓↓

 

 

Könyvajánló:

Frank Caplan: Az élet első tizenkét hónapja PDFA téma neves külföldi és hazai eredetű könyvei a kisgyermekes családok kézikönyvtárának „bibliái” lettek.

Ami e kötet tartalmában új, az a csecsemő érzelmi, értelmi és mozgásfejlődésének pszichoszomatikus szemléletű tárgyalása. A szerző ezt közvetlen, baráti hangon, mély humánus meggyőződéssel teszi – mindez előlegezett bizalmat szavaz neki már a bevezető sorok olvasása után.

Korántsem állít fel merev kategóriákat, mintegy sablonokba szorítva a hónapról hónapra egészségesen fejlődő csecsemőt. A fejlődési táblázatok (mozgás, beszéd, értelem, magatartás fejlődése) mindegyikénél figyelmeztető hangsúllyal óv attól, hogy gyermekünket valamilyen lineáris fejlődés célgolyójaként szemléljük, s ha eltér a standardtől, keseregve szaladjunk orvostól pszichológusig, hogy mi lehet az ok.

Az első tizenkét hónap szellemi, érzelmi és mozgásfejlődésének mércéi átlagosak, ettől eltérés minden irányba lehet, a lényeg, hogy egy önmagát ismerő és gyermekét megismerni akaró – ezáltal a jelenségek helyes értékelésére is képes – szülő vagy nagyszülő, rokon próbálkozásait segítse a kötet.

Nagy erénye, hogy mentes az öncélú „pszichologizálástól”, a gyermeki fejlődés tudatos megfigyelésén és irányításán túl, olyan nemzetközi tudományos eredmények és ismeretek összegzésével is gazdagodik az olvasó, melyek a „csak” olvasmány szintjén forgatott könyv értékét növelik. A természetes élethelyzetekben készült fotók fekete-fehér voltuk ellenére „színes” kiegészítői a könyvnek.

Elsősorban szülőknek, de csecsemőkkel foglalkozó gondozó-, védő- és gyermekápolónőknek is ajánlható.

Az ingyenes pdf könyv letöltési linkje:

 

 

Frank Caplan – Az élet első tizenkét hónapja – A csecsemő fejlődése hónapról hónapra (letöltés pdf-ben)

Amennyiben a fenti link nem működik, vagy a keresett könyvet nem találja, kérjük, jelezze felénk az Olvasószolgálaton keresztül!

A támogatást előre is köszönjük minden felhasználó nevében.


Oszd meg azzal az ismerősöddel, akinek ez a könyv hasznos lehet!
Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük