Dr. Tóth Kálmán, Lenkeyné Dr. Semsey Klára – Bibliai atlasz PDF

↓↓↓ A letöltési link a könyvajánló után található ↓↓↓

 

 

Könyvajánló:

Ez a bibliai atlasz a füzetenként megjelenő egykötetes bibliai kommentár függeléke.

A kommentár példányszámát meghaladó mennyiségben nyomattuk ki és különlenyomatban is közreadjuk, egyfelől gazdaságossági okokból, másfelől azért, mert a bibliaolvasó emberek igénylik, hogy a Biblia történeteinek színhelyét földrajzilag maguk előtt láthassák és ily módon a Biblia ószövetségi és újszövetségi népének történetét könnyebben elhelyezhessék az Ókor történelmi összefüggéseiben.

A térképeket két kiváló kartográfus: Csernák Ferenc és Szőke Tassi Sándor rajzolták.

E terv kialakítása során az a szempont vezetett bennünket, hogy a mintegy kétezer évet felölelő bibliai kor – a pátriarchák korától az apostolok koráig – mindegyik időszakának színtere jól láthatóan álljon az olvasó előtt. A legelső térképen az ókori Kelet országai láthatók, majd Palesztina területe Izráel történetének különböző időszakában, végül az utolsó térkép ismét átfogó ábrázolás amely az evangélium elterjedésének színterét, a Földközi-tenger melletti országokat mutatja be.

A kartográfusok figyelembe vették a bibliai tudományok legkorszerűbb eredményeit. Nagy súlyt helyeztünk a földrajzi nevek helyesírásának kérdésére.

Arra az álláspontra helyezkedtünk, hogy az ismertebb neveket az elfogadott helyesírási szabályok szerint írjuk (Jeruzsálem, Alexandria stb.), a többi esetben az új bibliafordítás írásmódjához igazodtunk, és a helységneveket fonetikus átírással közöljük

Az ingyenes pdf könyv letöltési linkje:

 

 

Dr. Tóth Kálmán, Lenkeyné Dr. Semsey Klára – Bibliai atlasz (letöltés pdf-ben)

Amennyiben a fenti link nem működik, vagy a keresett könyvet nem találja, kérjük, jelezze felénk az Olvasószolgálaton keresztül!

A támogatást előre is köszönjük minden felhasználó nevében.


Oszd meg azzal az ismerősöddel, akinek ez a könyv hasznos lehet!
Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük