Ranschburg Jenő – Én és a többiek… PDF

↓↓↓ A letöltési link a könyvajánló után található ↓↓↓

 

 

Könyvajánló:

Ranschburg Jenő - Én és a többiek... -kapcsolatok a kisgyerekkortól a serdülőkorig PDFKapcsolataink szövevénye életünk minden területét behálózza. A felcseperedő gyermek megszületésétől kezdve jelen lévő anya, apa és a szűk családi kör fokozatosan testvérekkel, barátokkal bővül.

Ahogyan a gyermek egyre nyitottabbá válik a világra, egyre több helyen kell megállnia a helyét: a testvér-kapcsolatokban, a kortárs kapcsolatokban is meg kell felelnie az elvárásoknak. Az intézményekbe bekerülve az óvodai és az iskolai közeg hatásai további kihívásokat jelenthetnek a számukra, sokszor tanácstalanságot ébresztve mind a gyermekben, mind a felelős szülőkben.

Ranschburg Jenő leveleiből készített tematikus válogatásunkban a kisgyermekkortól a serdülőkorig tartó kapcsolatai nehézségekről olvashatnak. A neves pszichológus sorra veszi a szülő-gyerek kapcsolat nehézségeit, a testvér-féltékenység, a beszoktatás, a barátok, a szerelmek okozta problémákat és azok megoldási módjait.

A tematikus válogatás – a honlapra érkezett leveleket csoportosítja a gyerekek beilleszkedése, kapcsolatrendszere témájában: testvérekkel, szülőkkel és nevelőkkel, – az óvodai-iskolai beilleszkedésről, részben a megválaszolt, de kötetbe nem került levelezésből.

Az ingyenes letöltés linkje:

 

 

Ranschburg Jenő – Én és a többiek… -kapcsolatok a kisgyerekkortól a serdülőkorig (letöltés pdf-ben)


Oszd meg azzal az ismerősöddel, akinek ez a könyv hasznos lehet!
Címke .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük