Lloyd C. Douglas – „És köntösömre sorsot vetettek…” PDF

↓↓↓ A letöltési link a könyvajánló után található ↓↓↓

 

 

Könyvajánló:

Lloyd C. Douglas - „És köntösömre sorsot vetettek…” PDFA regény főhőse Marcellus Gallio római tribunus. Rómában feszült a helyzet. Az uralkodásba belefáradt Tiberius császár Capri szigetére vonult vissza, s így a hatalmas birodalom központjában az őt kormányzóként helyettesítő, zsarnoki hatalom kiépítésére törekvő Gaius princeps (fejedelem, herceg) az úr.

Marcellus apja, Gallio szenátor az ellenzék vezéreként a köztársaság vívmányait védelmezi ellene, s nyíltan bírálja őt. Emiatt veszélybe kerül a Gallio család jóléte, biztonsága. Ráadásul a könnyelmű és heves természetű Marcellus súlyos meggondolatlanságot követ el.

Amikor az egyik szenátor szolgalelkűségből hosszú ódában dicséri az alvó Gaiust, „a tudás kútfejének” nevezi, aki „isteni fénnyel ragyog”, Marcellus hangosan felnevet. Bár Gaius nem ébred fel, később természetesen tudomást szerez az esetről.

A büntetés nem marad el: a princeps a Római Birodalom „legkilátástalanabb, leghírhedtebb” helyére, Júdeába helyezi Marcellust, katonai parancsnoknak. Ez a kinevezés felér egy száműzetéssel. Azt, hogy a Római Birodalom vezető rétege milyen erkölcsi-lelki állapotban van, pontosan fogalmazza meg Marcellus apja, Gallio szenátor: a kormányzat

„Fényűzésbe, tétlenségbe és erkölcstelenségbe süllyedt, az ostoba istenek tiszteletére rendez szertelen látványosságokat, egy őrült aggastyán meg egy részeges senki uralma alatt görnyed. Nem merem megjósolni, mikor és hogyan jön el a Nemezis, de már útban van. A Római Birodalom sokkal gyengébb és gonoszabb, semhogy fennmaradhasson.”

„Lebilincselően izgalmas bibliai regény Krisztus köntösének – amelyre, beteljesítve a próféciát, „sorsot vetettek” – és az azzal kapcsolatba kerülő személyek kalandos útjáról. Kitalált történet amelynek folyamán a köntöst kísérő csodák mögött mindvégig ott ragyog a kegyelmes Isten hatalma és könyörülő, s mindenre elegendő szeretete.”

Az ingyenes pdf könyv letöltési linkje:

 

 

Lloyd C. Douglas – „És köntösömre sorsot vetettek…” (letöltés pdf-ben)

Amennyiben a fenti link nem működik, vagy a keresett könyvet nem találja, kérjük, jelezze felénk az Olvasószolgálaton keresztül!

A támogatást előre is köszönjük minden felhasználó nevében.


Oszd meg azzal az ismerősöddel, akinek ez a könyv hasznos lehet!
Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük