Dr. Pataky Árpád: Bevezetés a spiritológiába PDF

↓↓↓ A letöltési link a könyvajánló után található ↓↓↓

 

 

Könyvajánló:

Gondolta ​volna, hogy valamely feladatra szerveződő emberi csoportok története és az élő szervezetek életútja között párhuzam vonható?

Ichak Adizes professzor könyve, a Vállalatok életciklusai organikus és organizált szervezetek életút-hasonlóságát mutatja be. Állításai, következtetései a profit-központú vállalkozásokra, a karitatív intézményekre, az egyházakra, az államigazgatás szervezeteire egyaránt érvényesek.

A vezetési tanácsadókra sokszor egészen különleges „pszichiátriai feltáró és csoportterápiás” munka vár. A Vállalatok életciklusai az e téren tevékenykedő és Adizes-módszert alkalmazó szakértők fogalom-, és eszköztárát, betegség-megállapító és gyógyító munkáját mutatja be.

A „gazdaság-pszichiátriai” művet az érthetőség kedvéért színes történetek fűszerezik. A szervezet vezetésébe nem eléggé beavatott, így elbürokratizálódó gazdasági részlegek haszontalanságát – a szervezeti öregedés egyik okaként – így szemlélteti:

„Két férfi léggömbön repül a táj felett. Felhők tornyosulnak, s rövidesen eltévednek. Körbe-körbe repülve végre megpillantanak egy nyílást a felhőtakaróban. Kezdenek leereszkedni, s meglátnak odalent egy embert.
– Halló, hol vagyunk? – kiáltják oda neki.
– Egy léggömbön – kiált vissza az ember.
A léggömb egyik kétségbeesett utasa azt mondja a másiknak: – Ez a pasas odalent biztosan könyvelő.
– Honnan tudod? – kérdezi a társa.
– Mert pontos, precíz, de teljesen használhatatlan információt adott!”

A szerzőről: Dr. Ichak Adizes a kaliforniai Adizes Intézet alapítója; a szervezetek, intézmények szervezeti és kulturális megváltoztatására irányuló diagnosztikus és terápiás eljárás, az Adizes-módszer kifejlesztője. Módszerét saját hatékonysága és eredményessége javítására jelenleg a világ több mint négyszáz szervezete alkalmazza. Közöttük van a Domino’s Pizza (amely hét év alatt eladásait 150 millió USD-ről 1500 millióra növelte) és a Franklin Pénzverde is.

Adizes ismert szakíró. Cikkei a Business Week, a Fortune, a New York Times, a londoni Financial Times lapokban jelentek meg. A How to Solve the Mismanagement Crisis (Hogyan oldható meg a válságba került vállalati vezetés problémája?) című könyvét tizenhárom nyelvre fordított le.
Dr. Adizes az UCLA (University of California, LA) Anderson Graduate School of Management docense.

Az ingyenes pdf könyv letöltési linkje:

 

 

Dr. Pataky Árpád: Bevezetés a spiritológiába  (letöltés pdf-ben)

Amennyiben a fenti link nem működik, vagy a keresett könyvet nem találja, kérjük, jelezze felénk az Olvasószolgálaton keresztül.

A támogatást előre is köszönjük minden felhasználó nevében.


Oszd meg azzal az ismerősöddel, akinek ez a könyv hasznos lehet!
Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük