Bálint Alice: Anya és gyermek PDF

↓↓↓ A letöltési link a könyvajánló után található ↓↓↓

 

 

Könyvajánló:

Ez ​a könyv első darabja egy tervezett sorozatnak, amelynek keretében szeretnénk újra megjelentetni a két háború közötti magyar pszichoanalitikus szerzők munkáit. Ezek közül a művek közül sok eddig csak külföldön jelent meg – mint például Bálint Mihály, Róheim Géza vagy éppen Ferenczi Sándor esetében. Reméljük, hogy sorozatunkkal hozzájárulunk ahhoz, hogy helyreálljon a kapcsolat a háború előtti magyar pszichológiai kultúrával, amelynek egyik jeles képviselője Bálint Alice.

Bálint Alice a gyermeknevelés kérdéseit analitikus szemszögből közelíti meg, stílusa mindvégig élénk és közérthető. Ezért vállalkoztunk arra, hogy a Kossuth Kiadónál megjelent „A gyermekszoba pszichológiája után kiadónk megjelenteti második – poszthumusz – kötetét. Az első részben kaptak helyet elméleti írásai, amelyekben nagyszerűen ötvözi analitikus és etnográfiai ismereteit a mi kultúránk viszonyaira alkalmazva. „A nevelés gyakorlati kérdései” című fejezetben pedig a hozzá forduló szülők kérdéseire ad világos, konkrét válaszokat, például az ujjszopásról vagy a fokozottan onanizáló gyermekről. Ezek a rövid cikkek, amelyek a „Gyermeknevelés”-ben jelentek meg, azóta is utolérhetetlen példáit adják annak, miként lehet a pszichoanalízis „elvont” tételeit átültetni a gyakorlatba. A tárgyalt témák alapján Bálint Alice könyve széles érdeklődésre tarthat számot nemcsak pszichológusok, nevelők, de laikus érdeklődők körében is.

Az ingyenes pdf könyv letöltési linkje:

 

 

Bálint Alice: Anya és gyermek (letöltés pdf-ben)

Amennyiben a fenti link nem működik, vagy a keresett könyvet nem találja, kérjük, jelezze felénk az Olvasószolgálaton keresztül!

A támogatást előre is köszönjük minden felhasználó nevében.


Oszd meg azzal az ismerősöddel, akinek ez a könyv hasznos lehet!
Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük