Polcz Alaine – Világjáték PDF

↓↓↓ A letöltési link a könyvajánló után található ↓↓↓

 

 

Könyvajánló:

Polcz Alaine - Világjáték PDFA gyermekek életét kitöltő játékban benne van mindaz, amit a világból érzékelnek, és amit magukról gondolnak.

„Polcz Alaine a bábjátékkal szerzett tapasztalatai nyomán felfigyelt a nagy lehetőségre, amit az jelenthet, hogy a gyermek a játékban egy egész világot építhet fel. Ez a világ bizonyára el fogja árulni a gyerek és családja problémáit, de azon túl még azokat az érzéseket is, amiket a játékvilág építőjében az emberi világ kelt” – így jellemezte a pszichiáter Vikár György azt a lélektani valóságot, amelyre Polcz Alaine a dinamikus játékdiagnosztika és játékterápia módszertanát és gyakorlatát alapozta.

Hallatlanul gazdag tapasztalaton nyugvó, kimerítő, rendkívül érzékeny és (több évtized múltán is változatlanul) újszerű kísérlete a játék értelmezésére – egy megkerülhetetlen, alapvető kézikönyvet eredményezett. A Világjáték konstruktív, projektív módszer. A gyermek a valóságos környezet, az élet különböző területeinek, jelenségeinek kicsinyített elemeiből álló játékot kap (házakat, embereket, stb.) és egy tálcán, ami a tengert jelképezi, felépíti a világot, úgy, ahogyan megéli.

A Világjátékot haszonnal forgathatja nem csupán a pszichológus vagy a terapeuta, hanem minden pedagógus és szülő, aki a megértés és a segítés szándékával fordul a játékban feltárulkozó gyermeki lélek és a benne fölsejlő világ felé.

Az ingyenes letöltés linkje:

 

 

Polcz Alaine – Világjáték (letöltés pdf-ben)


Oszd meg azzal az ismerősöddel, akinek ez a könyv hasznos lehet!
Címke .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük