Judith Butler – Problémás nem DjVu

↓↓↓ A letöltési link a könyvajánló után található ↓↓↓

 

 

Könyvajánló:

Judith Butler, a feminista elmélet klasszikusa, legfontosabb és legnagyobb hatású munkájában rámutat: a feminizmus hibát követett el azzal, hogy megkísérelte létrehozni „a nőt” mint sajátos, egymáshoz hasonló jellemzőkkel és értékekkel rendelkező kategóriát. Szembeszáll azzal a felfogással, amely a társadalmat két nemre, férfi és nő kettősségére osztja fel, korlátozva ezáltal az egyéni lehetőségeket, a választás és az ellenállás szabadságát.

A feminizmusnak óvatosnak kell lennie, nehogy idealizáljon bizonyos, társadalmi nemmel kapcsolatos kifejezéseket, amelyek aztán a hierarchia és a kirekesztés újabb formáit hozzák létre. Épp ezért ezt a könyvet érdemes kritikusan olvasni.

Különösen azon részeket, ahol eleve feltételezi, hogy egyes, a társadalmi nemen alapuló megkülönböztetések hamisnak és rosszul értelmezettnek tekintendők, míg mások igaznak és követendők.

A lényeg, hogy ne írjunk elő egy újabb, a társadalmi nemen alapuló megkülönböztetéssel járó életformát, amely aztán modellként szolgálhat a könyv olvasóinak. A társadalmi nem értelmezésének újabb lehetőségeit tárja fel anélkül, hogy meghatározná, melyek azok, amelyeket meg kell valósítani.

Az ingyenes pdf könyv letöltési linkje:

 

 

Judith Butler – Problémás nem – Feminizmus és az identitás felforgatása (letöltés DjVu-ban)

Amennyiben a fenti link nem működik, vagy a keresett könyvet nem találja, kérjük, jelezze felénk az Olvasószolgálaton keresztül!

A támogatást előre is köszönjük minden felhasználó nevében.


Oszd meg azzal az ismerősöddel, akinek ez a könyv hasznos lehet!
Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük