Vincze Tamás – Alapfokú kommunikációs tanfolyam PDF

↓↓↓ A letöltési link a könyvajánló után található ↓↓↓

 

 

Könyvajánló:

Hogy az egyes szülők, szakmai csoportok és az érdeklődők részéről tapasztalható jelentős igényeknek eleget tehessünk, egy Kommunikációs Osztály megalakítására volt szükség, amely kommunikációs tanfolyamokat szervez.

Pillanatnyilag kevés olyan ember van, aki alkalmas ilyen tanfolyamok vezetésére. A Hallássérültek Országos Szövetsége úgy döntött, hogy kommunikációs tanfolyamok indítására és az alapfokú jelnyelv terjesztésére helyezi a hangsúlyt. Úttörője szeretne lenni egy, az egész országot magába foglaló jeltolmács hálózat kialakításának, valamint országos kommunikációs tanfolyamok szervezésének.

Az alapfokú tanfolyamok után a hallgatók képesek lesznek magasabb nehézségi fokú jeltanfolyamok elvégzésére. Hollandiában 70, Németországban 300 jeltolmács működik, ezzel szemben Magyarországon az aktívan tevékenykedő jeltolmácsok száma elenyésző.

Ezen valamilyen módon segíteni kell, erre keressük most a megoldást. Emellett célunk az, hogy a halló társadalommal megértessük a hallássérülés lényegét, az abból eredő problémákat, s rávezessük a halló embereket arra, hogy hogyan viselkedjenek a hallássérültekkel. Ha ez sikerül, és az előítéletek valamilyen mértékben csökkennek, esetleg megszűnnek, akkor a hallássérült emberek önbizalma is nő, és talán nyitottabbá válnak a külvilággal szemben.

Mindezeknek a feladatoknak az elvégzésére a Kommunikációs Osztály kapott megbízást. Évtizedek óta folyik a harc a jelbeszéd és az orális módszer hívei között, akik ragaszkodnak ahhoz, hogy a siket emberek is a hangos beszéd segítségével érintkezzenek egymással. Ez az elképzelés egybevágott a kor idealisztikus emberképével. A vitából az orális módszer került ki győztesen, s ettől kezdve a jelbeszédet tiltották.

Az ingyenes pdf könyv letöltési linkje:

 

 

Vincze Tamás – Alapfokú kommunikációs tanfolyam (letöltés pdf-ben)

Amennyiben a fenti link nem működik, vagy a keresett könyvet nem találja, kérjük, jelezze felénk az Olvasószolgálaton keresztül!

A támogatást előre is köszönjük minden felhasználó nevében.


Oszd meg azzal az ismerősöddel, akinek ez a könyv hasznos lehet!
Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük