Szabó György – Javasasszony unokája PDF

↓↓↓ A letöltési link a könyvajánló után található ↓↓↓

 

 

Könyvajánló:

Nincs újkeletű magyar gyógynövényes könyv. Számtalan német, angol, amerikai fordítás látott viszont napvilágot az utóbbi időben mutatva, hogy nagy az érdeklődés a hagyományos gyógyászat iránt.

A hiányt pótolja az a két munka, melyet a varázslatos bükki füvesember, Szabó Gyuri bácsi írt azokról a gyógynövényekről, melyek körülvesznek minket szép Magyarországon. Hiszen minden népnek megvannak a gyógyító növényei, nekünk, magyaroknak is, melyek között évezredek óta élünk, melyekkel évezredekig gyógyítottak bennünket a sámánok, táltosok, a kolostorok tudós szerzetesei, aztán a füvesemberek és javasasszonyok, a középkori felcserek, majd a legújabb kor orvosai és gyógyszerészei. Szervezetünk ezeket a növényeket ismeri fel legkönnyebben, ezektől gyógyul leggyorsabban. Gyuri bácsi gyógynövényes tudását nagymamájától, a falusi javasasszonytól tanulta.

Ez a fajta népi bölcsesség évszázadok alatt halmozódott fel és lassan kiveszőben van. Gyuri bácsi gyerekkora óta ismeri, gyűjti és használja a gyógynövényeket megelőzésre, betegségek tüneteinek enyhítésére, gyógyításra. Tudásának legnagyobb elismerése, hogy egyik találmányát, a cukorbetegek által jól ismert Györgyteát Diabess néven törzskönyvezte az Országos Gyógyszerészeti Intézet.

Könyvében minden tudnivalót megtalálhatnak: hol és hogyan kell gyűjteni a növényeket, hogyan kell őket szárítani, tárolni, majd gyógyteának elkészíteni, és végül azt is, melyiket mire lehet használni.

Az ingyenes pdf könyv letöltési linkje:

 

 

Szabó György – Javasasszony unokája (letöltés pdf-ben)

Amennyiben a fenti link nem működik, vagy a keresett könyvet nem találja, kérjük, jelezze felénk az Olvasószolgálaton keresztül!

A támogatást előre is köszönjük minden felhasználó nevében.


Oszd meg azzal az ismerősöddel, akinek ez a könyv hasznos lehet!
Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük