Luc Benoist – Az ezoterizmus PDF

↓↓↓ A letöltési link a könyvajánló után található ↓↓↓

 

 

Könyvajánló:

Az eredetileg 1965-ben megjelent összefoglaló munka bevezetőjében olvasható:

„Az ezoterizmus. feladata elsősorban abban áll, hogy érthetővé tegye az antik civilizációk szent írásait, mind a Keletéit, mind a nyugatéit, amelyek egészen napjainkig érthetetlennek, rejtélyesnek tűnhettek.”

Luc Benoist a tanulmány első részében az ezoterizmus általános kérdéseivel foglalkozik. Felvázolja a misztériumtól a szent dolgok mélyebb megközelítéséig vezető utat, azt, ahogyan a gondolat eljut a belső igazságig.

Megismerteti az olvasót az ezoterizmus jelképrendszerével, speciális terminológiájával. Az intuíció, a ráció és az intellektus lépcsőin haladva jut el az ezoterizmus lényegéig.

A kötet második részében a keleti és nyugati vallások általános jellemzésén kívül azt vizsgálja: miként jelenik meg az ezoterizmus bennük, milyen módszereket helyez előtérbe, amelyek végül sajátos arculatot adnak az ezoterikus hagyományoknak?

A kötet – az ezoterizmus mai reneszánsza idején – kiváló bevezetés és összefoglalás, minden nagyobb könyvtárban helye van.

Az ingyenes pdf könyv letöltési linkje:

 

 

Luc Benoist – Az ezoterizmus (letöltés pdf-ben)

Amennyiben a fenti link nem működik, vagy a keresett könyvet nem találja, kérjük, jelezze felénk az Olvasószolgálaton keresztül!

A támogatást előre is köszönjük minden felhasználó nevében.


Oszd meg azzal az ismerősöddel, akinek ez a könyv hasznos lehet!
Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük