Marilyn Diamond – Fit For Life szakácskönyv Jpeg

↓↓↓ A letöltési link a könyvajánló után található ↓↓↓

 

 

Könyvajánló:

Fordította: Bors Katalin

Kombináld helyesen az ételeket, és látványos eredményt érhetsz el. Kövesd a Fit for Life-diétát

Bár a testmozgás is elengedhetetlen, a sikeres fogyókúra kulcsa mindenekelőtt a megfelelő táplálkozásban rejlik, ami azonban nem azt jelenti, hogy koplalnod kellene, vagy egyes élelmiszercsoportokat kötelező volna kiiktatnod étrendedből.

Fontos a kiegyensúlyozott táplálkozás, nem árt viszont, ha emésztésedet a helyesen kombinált táplálékok bevitele által támogatod, ha ugyanis egy-egy étkezés alkalmával fehérjéből, zsírból és szénhidrátból egyaránt bőségesen fogyasztasz, az könnyen hízáshoz vezet. A Fit For Life-diéta segítségével azonban orvosolhatod a problémát.

Hogy működik a diéta?

A diéta, melyet Harvey és Marilyn Diamond dolgozott ki, az 1980-as években keltette fel az amerikai lakosság figyelmét, majd egyre nagyobb népszerűségre tett szert az egész világon. A fogyókúrás program lényege, hogy az élelmiszerek megfelelő kombinálása által ígér folyamatos és tartós fogyást.

Harvey Diamond úgy véli, hogy a súlygyarapodás oka főként a fehérjében és a szénhidrátokban gazdag ételek egyidejű fogyasztásában keresendő. Ugyanis a két tápanyagforrás megemésztéséhez különféle enzimek szükségesek, feldolgozásukban pedig más-más belső szervek játszanak főszerepet, melyeket, ha egyszerre terhelsz le, nem lesz optimális a felszívódás.

Válaszd szét az ételcsoportokat

Diamond a diéta kidolgozása során az élelmiszereket két csoportra osztotta fel. A feldolgozott, finomított eljárással készült táplálékokat a halott élelmiszerek csoportjába, míg a nyers gyümölcsöket és zöldségeket az úgynevezett élő élelmiszerek kategóriájába sorolta be.

A program során törekedned kell arra, hogy az élő élelmiszerekből fogyaszd a legtöbbet, hiszen könnyebb őket megemészteni, ezáltal a fogyást is elősegítik. A főétkezések során mindemellett fontos, hogy az említett két tápanyagcsoport csupán egyikét vidd be szervezetedbe. Ha húst eszel, köret nélkül fogyaszd. A reggelid mindig legyen könnyű, lehetőleg nyers gyümölcsből vagy zöldségből álljon. Az ebéded már lehet bőségesebb, de vagy a hús, vagy a zöldség kerüljön előtérbe.

A vacsora alkalmával is ugyanezt a szisztémát kövesd. Ha egy-egy étkezést nem érzel kielégítőnek, vagy az étkezések között megéheznél, fogyassz zöldséget és gyümölcsöt, míg jól nem laksz, azonban ezeket mindig csak önmagukban, az étkezések után kis időt hagyva emésztőrendszerednek. Ha eddig minden ételcsoport a tányérodra került, az első pár nap némileg megerőltető lehet, de szervezeted hamar átáll majd új étkezési szokásaidra, aminek eredménye rövidesen alakodon is meglátszik majd.

Pörgesd fel az anyagcseréd

Az egészséges fogyáshoz fontos, hogy optimalizáld anyagcsere-működésed.Ha lassú az anyagcseréd, ne csodálkozz, ha sikertelen a fogyókúrád. Tudd meg, mely ételek lassítják, és melyek gyorsítják!

Az ingyenes letöltés linkje:

 

 

Marilyn Diamond – Fit For Life szakácskönyv – Testkontroll receptek (letöltés Jpeg-ben)

Amennyiben a fenti link nem működik, vagy a keresett könyvet nem találja, kérjük, jelezze felénk az Olvasószolgálaton keresztül!

A támogatást előre is köszönjük minden felhasználó nevében.


 

Oszd meg azzal az ismerősöddel, akinek ez a könyv hasznos lehet!
Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük