Dr. Hetényi Ernő – Mudrák és szimbólumok PDF

↓↓↓ A letöltési link a könyvajánló után található ↓↓↓

 

 

Könyvajánló:

A japán ezotérikus buddhizmust tizenkét főirányzat képviseli, amely irányzatok összesen hetvenkét iskolát alkotnak. Titkos hagyományaik Nyugaton alig ismertek, és a velük foglalkozó szakirodalom sem kimerítő. Két alapvető munka, melyeket említenünk kell, a következő: Ryujan Tajima, Lex deux grands mandalas et la doctrine de l’esoterisme Shingon (Tokyo, 1959), és E. Dale Saunders, Mudra, a study of symbolic gestures in japanese buddhist sculpture (London).

A japán ezotérikus buddhizmus tan-hagyományaiban és meditatív gyakorlatában két utat követ; az egyik a nyílt tanítás (kengyő), a másik a titkos hagyomány (mikkyo). A mudra-k a mikkyo szolgálatában állnak, ugyanis e szimbolikus kéz- és ujjtartások bizonyos abc-t alkotnak, amellyel egymást követő szellemi folyamatok fejezhetőek ki.

Meg kell azonban jegyeznünk, hogy a mudrá-k jelbeszéde a különböző iskolákban egymástól eltérő, amint különbözőek a mantrák is, amelyek a szimbólikus kéztartásokat kísérik. A mudrá-k változatosságáról fogalmat alkothatunk ha tudjuk, hogy az egyik ezotérikus főirányzat, a Shingon háromszáz alapformát ismer, amelyek egymással kombinálva igen sok változatot eredményeznek.

Az ingyenes pdf könyv letöltési linkje:

 

 

Dr. Hetényi Ernő – Mudrák és szimbólumok (letöltés pdf-ben)

Amennyiben a fenti link nem működik, vagy a keresett könyvet nem találja, kérjük, jelezze felénk az Olvasószolgálaton keresztül!

A támogatást előre is köszönjük minden felhasználó nevében.


Oszd meg azzal az ismerősöddel, akinek ez a könyv hasznos lehet!
Címke .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük