Aldous Huxley: Moksha – a tudat határai PDF

↓↓↓ A letöltési link a könyvajánló után található ↓↓↓

 

 

Könyvajánló:

„A Moksha szanszkrit szó. Fölszabadítást és fölszabadulást jelent. A kötet Huxley prófétikus és látomásos írásainak gyűjteménye. 1953 májusában, felesége és orvos-barátja társaságában Aldous Huxley bevett négytized gramm meszkalint. Az ezt követő misztikus és transzcendens állapot az emberi tudat mélyebb tartományait kutató kísérletekre késztette.

Munkája, eredményei forradalmiak voltak. Huxley évtizedekkel megelőzte korát, előre látta a modern kultúra veszélyeit: a népességrobbanást, a rohamos technikai fejlődést, a militáns nacionalizmust. A pszichedelikus szerektől azt a kézzelfogható lehetőséget remélte, hogy `emlékeztethetjük általuk a felnőtteket: a valóságos világ nagyon más, mint az a szerencsétlen világegyetem, amit kultúrájuk formálta előítéleteikkel maguk teremtettek maguknak`.

1953-as meszkalin kísérlete után írott munkáinak jó részéből kitetszik, hogy az anyagnak azt a hatását szeretné megértetni és érvényre juttatni, amellyel fölébreszti a misztikus jelenségekkel szemben ellenséges, technizált világban élő emberekben a szentség iránti fogékonyságot. A Moksha sokkal több mint egy egyszerű könyv a pszichedelikus drogokról; bár bizonyára e tekintetben is a legintelligensebb és a legkerekebb mű. Egy kiváló lehetőség, hogy órákat tölthessünk Huxley lebilincselő társaságában, és élvezzük, ahogyan művészetről, irodalomról, vallásról és ökológiáról beszél.” Los Angeles Times

Az ingyenes letöltés linkje:

 

 

Aldous Huxley: Moksha – a tudat határai (letöltés pdf-ben)

Amennyiben a fenti link nem működik, vagy a keresett könyvet nem találja, kérjük, jelezze felénk az Olvasószolgálaton keresztül.

A támogatást előre is köszönjük minden felhasználó nevében.


Oszd meg azzal az ismerősöddel, akinek ez a könyv hasznos lehet!
Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük