Paul Brunton: Misztikus tanítások PDF

↓↓↓ A letöltési link a könyvajánló után található ↓↓↓

 

 

Könyvajánló:

Amióta a Nyugat felfedezte a Keletet és az európaiak megvetették lábukat Ázsiában, számos utazót, kutatót, misztikust és filozófust igéztek meg a keleti tanítások. Sokan kísérelték meg összegyűjteni, szintetizálni ezeket a tanításokat, és a nyugatiak számára is elérhető, élő tudássá tenni azt.

Paul Brunton, az 1898-ban született világhírű író, utazó, akinek számos könyve több millió példányban jelent meg – közülük magyar fordításban is több elérhető, többek között az India titkai, Egyiptom titkai, A titkos ösvény, a Jóga titkos tanításai és az Önvaló Bölcsessége -, célja az volt, hogy e szerteágazó, gyakran különböző tanítások közös gyökerét megtalálja, és megmutassa olvasóinak.

A 30-as évektől keresztül-kasul bejárta Ázsiát, barátságot kötött jógikkal, filozófusokkal, bölcsekkel, és a huszadik század egyik leghíresebb misztikusának, Rámana Maharisinek is tanítványa lett. Nem állt meg soha egy helyen, a végső tanítást kereste mindenhol, és útjairól, tapasztalatairól, élményeiről folyamatosan könyveket írt.

Az 1950-es évek végén letette a tollat, s visszavonult Svájcba. Több újságban a halálhíre is megjelent – csak néhány barátja és tanítványa látogatta. Valójában azonban egészen 1981-ben bekövetkezett távozásáig nem pihent. Rövid, néha pár soros, néha pár oldalas feljegyzéseket készített a legkülönbözőbb témákban, amelyek eszébe jutottak. Ezeket rendszerezve összegyűjtötte, de nem szándékozott kiadni őket – ezzel nem foglalkozott. Az őt időnként meglátogató barátaira bízta, hogy ha érdemesnek találják, halála után valamilyen formában adják ki ezeket a feljegyzéseket.

A 80-as években végül elkezdődött e komoly munka, és írásait 10 kötetben, témánként rendezve jelentették meg. Ennek a 16 kötetnek a kivonata a jelen mű, amely minden témakörből az eredeti angol kiadás szerkesztői által legfontosabbnak, leghasznosabbnak vélt feljegyzésekkel ragadja ki, teljes körben bemutatva Paul Brunton tanításait. Ezek a könyvek a korábban magyarul is megjelentekhez képest nagyságrendileg mélyebbek, komolyabb, kiérleltebbek – Paul Brunton szellemi, filozófiai fejlődése élete utolsó évtizedeiben nemhogy megállt volna, hanem éppen ekkor érte el teljességét.

Az ingyenes letöltés linkje:

 

 

Paul Brunton: Misztikus tanítások (letöltés pdf-ben)

Amennyiben a fenti link nem működik, vagy a keresett könyvet nem találja, kérjük, jelezze felénk az Olvasószolgálaton keresztül!

A támogatást előre is köszönjük minden felhasználó nevében.


Oszd meg azzal az ismerősöddel, akinek ez a könyv hasznos lehet!
Címke .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük