Mohás Lívia: Az agresszióról és a sikerkereső emberről DjVu

↓↓↓ A letöltési link a könyvajánló után található ↓↓↓

 

 

Könyvajánló:

Mohás Lívia: Az agresszióról és a sikerkereső emberről DjVu„Az agresszivitás Isten adta tulajdonságunk, mint az étvágyunk vagy vérmérsékletünk. Önmagában se nem jó, se nem rossz. Attól lesz ilyen vagy olyan, amilyen motivációból, amilyen céllal és amilyen módon használjuk.

Az agresszivitás ott lapul legtöbb ember, különösen a sikerkereső ember személyiségében, akkor is, ha ez kívülről nem látható. Mi, európai lelkek sikerkeresők és agresszívek vagyunk. Jó modorral, simulékonysággal, iskolázottsággal finoman eltakarhatjuk magunkat és sokféle maszkot viselhetünk, de az álarc mögött ott lapul ugrásra készen az agresszivitásunk.

Ha a személyiség egyáltalán nem lenne erőszakos, akkor csak kóvályogna, lengedezne, mint az ökörnyál az égen, akkor aligha érne el bármit is, legfeljebb ölébe pottyanna valami sikerféle. Úgy is mondhatjuk, ha az életerő hiányos, akkor a lélek erőtlen. Mert az életerő és az agresszió voltaképp ugyanaz: energia. Jól látható ez az újszülötteknél. Az életerős baba úgy ordít, mint a fába szorult féreg, agresszívan harsog. Amelyik csak nyiszog és nyöszörög, hát… annál csak reménykedhetünk, hogy idővel majd feldúsul benne az életerő.

Jól kellene használni ezt az energiakészletet!

Ehhez ad segítséget a könyv. Ismereteket nyújt az agresszióról, beszél a kiváltó okokról, a testbe süllyesztett agresszióról és következményeiről, azokról, akik saját agressziójuktól szenvednek, hangsúlyozza az önismeretet, az önnevelést és az öngyógyítást. Kitér személyiségünk árnyékára, a sötét oldalunkra, és arra is, hogy kiélni vagy fékezni kellene-e agressziónkat.

A könyv második része néhány ismert sikeremberről szól. Mike Tysonról, az ökölvívóról, Lady Diana hercegnőről és Avilai Terézről, a szent apácáról. Érdekes és a maguk területén nagyszerű sikereket értek el, itt személyiségük elemzéséről olvashatunk.” (a Szerző)

Az ingyenes pdf könyv letöltési linkje:

 

 

Mohás Lívia – Az agresszióról és a sikerkereső emberről (letöltés DjVu-ban)

Amennyiben a fenti link nem működik, vagy a keresett könyvet nem találja, kérjük, jelezze felénk az Olvasószolgálaton keresztül.

A támogatást előre is köszönjük minden felhasználó nevében.


Oszd meg azzal az ismerősöddel, akinek ez a könyv hasznos lehet!
Címke .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük