Bodnár-Simon: A viselkedés pszichológiai alapjai PDF

↓↓↓ A letöltési link a könyvajánló után található ↓↓↓

 

 

Könyvajánló:

Bodnár-Simon: A viselkedés pszichológiai alapjai

Bodnár-Simon: A viselkedés pszichológiai alapjai

Az emberekkel foglalkozó hivatások elképzelhetetlenek pszichológiai alapismeretek nélkül. Fontos számunkra, hogy megértsük mit érzünk és miért úgy cselekszünk, viselkedünk egy adott helyzetben.

A pszichológia a lelki élettel, lelki jelenségekkel foglalkozó tudomány. A pszichológia görög eredetű szó a (psziché), a lélek és a logosz, tan, szavakból tevődik össze. Köznapi értelemben is gyakran használjuk a pszichés jelzőt, amelynek jelentése lelki eredetű. A pszichológia tudománya a viselkedéssel is foglalkozik, annak leírásával, megértésével. A hétköznapi életben néha naiv pszichológusként viselkedünk, mert magyarázatokat próbálunk keresni arra, miért viselkednek így vagy úgy emberek.

Azokat az eseményeket, amelyek velünk vagy másokkal megtörténnek, összekapcsoljuk a már tapasztalt és látott ismereteinkkel, eseményekkel, és megpróbáljuk megmagyarázni azokat.

A pszichológia mint tudomány a XIX. század végén jelent meg, amikor WUNDT német pszichológus 1879-ben Lipcsében létrehozta az első kísérleti pszichológiai laboratóriumot. WUNDT feladata az volt, hogy feltárja a lelki jelenségeket kiváltó okokat, lefolyásuk törvényszerűségeit és hatásukat az emberi cselekvésre. A pszichológia vizsgálja az egyén lelki megnyilvánulásainak sajátosságait, fejlődését, és azokat a hatásokat, amelyek a társas helyzetben, csoportban a lelki történéseket kísérik. Foglalkozik a személyiség fejlődésével, szerveződésével és a viselkedés általános és egyéni jellemzőivel, indítékaival.

Az ingyenes pdf könyv letöltési linkje:

 

 

Bodnár-Simon: A viselkedés pszichológiai alapjai (letöltés pdf-ben)

Amennyiben a fenti link nem működik, vagy a keresett könyvet nem találja, kérjük, jelezze felénk az Olvasószolgálaton keresztül!

A támogatást előre is köszönjük minden felhasználó nevében.

Oszd meg azzal az ismerősöddel, akinek ez a könyv hasznos lehet!
Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük