Alfred Adler – Emberismeret DjVu

↓↓↓ A letöltési link a könyvajánló után található ↓↓↓

 

 

Könyvajánló:

Alfred Adler - Emberismeret DjVuA tanulmánykötet a gyakorlati individuálpszichológiai ismeretek tömör foglalata.

Két részből áll, melyek közül az elsőben Adler áttekinti az emberi lélek működését (a lelki élet fogalma és feltétele, célkitűzés a lelki életben stb.), valamint a társadalom és a lelki élet összefüggéseit (közösségérzés, önbiztosítás és alkalmazkodás).

Második része a Jellemtan, amely általánosságban határozza meg a jellem lényegét és keletkezését-formálódását, szól a közösségérzés szerepéről e fejlődésben, valamint a fejlődési irányokról.

Bemutatja a temperamentumok felosztását, a klasszikus, a régi Görögországból származó négyes csoportosításban, majd pedig rátér a jellemvonások szemlézésére, melyeket két csoportra osztva tárgyal: az agresszív természetűek közé a hiúságot, a féltékenységet, az irigységet, a kapzsiságot, a gyűlöletet, a nem agresszívek sorába a visszavonultságot, a szorongást, a csüggetegséget, valamint a fékezhetetlen ösztönöket (falánkság stb.), mint a csökkent alkalmazkodás kifejezőit sorolja.

A kötet Függelékében a szerző általánosságban szól a nevelésről; tömören összegzi, milyen hatással van a lelki fejlődésre a családi, az iskolai és az életben való nevelés. – A pszichológia egyik klasszikusának műve – önmagunk jobb megismerésének hasznos segítője.

Az ingyenes pdf könyv letöltési linkje:

 

 

Alfred Adler – Emberismeret (letöltés DjVu-ban)

Amennyiben a fenti link nem működik, vagy a keresett könyvet nem találja, kérjük, jelezze felénk az Olvasószolgálaton keresztül.

A támogatást előre is köszönjük minden felhasználó nevében.

Oszd meg azzal az ismerősöddel, akinek ez a könyv hasznos lehet!
Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük