Alan W. Watts – A zen útja PDF

↓↓↓ A letöltési link a könyvajánló után található ↓↓↓

 

 

Könyvajánló:

A Nyugat számtalanféle bölcsessége, vallása, filozófiája és tudománya nem sok útmutatással szolgál, hogyan éljünk ebben a világban. A zen ilyen szavakkal jellemzi saját helyzetét:

Feje fölött nincs egy cserép födél,
Lába alatt egy talpalatnyi föld.

Nem kétséges azonban, hogy a zen lényegéből adódóan  elutasít mindenfajta szerveződést, minden kísérletet arra, hogy  valamely intézmény kizárólagos birtokába vegye. Ha van egy­általán valami a világon, ami túllép a kulturális sémák viszonylagosságán, a zen biztosan az.

Ez lehet a magyarázata annak,  hogy a legkisebb mértékben sem intézményesült, és hogy számos régi „univerzális individualista” képviselője soha nem lett tagja egyetlen zen szervezetnek, nem kereste formális tekintélyek elismerését.

Ez a könyv egyaránt szól az átlagolvasónak és az elmélyülni kívánó kutatónak, remélve, hogy az előbbi megbocsátja a tudományos terminológiát, mindazt a kritikai apparátust, amely  elsősorban a kutatónak lesz hasznára.

Az ingyenes letöltés linkje:

 

 

Alan W. Watts – A zen útja (letöltés pdf-ben)

Amennyiben a fenti link nem működik, vagy a keresett könyvet nem találja, kérjük, jelezze felénk az Olvasószolgálaton keresztül.

A támogatást előre is köszönjük minden felhasználó nevében.


Oszd meg azzal az ismerősöddel, akinek ez a könyv hasznos lehet!
Címke .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük