Szendi Gábor – Depresszióipar PDF

↓↓↓ A letöltési link a könyvajánló után található ↓↓↓

 

 

Könyvajánló:

Az antidepresszánsokról ne orvosát, gyógyszerészét kérdezze… A depresszióipar a hatalmas hasznot termelő gyógyszeripar dinamikusan terjeszkedő’ ágazata.

Menedzserek, marketingesek, kutatók, tanácsadók és gyakorló pszichiáterek, orvosok hada működteti: méregdrágán eladható gyógyszereket törzskönyveztet, termel, forgalmaz, s megteremti árujához a vásárlókat, a „depressziósok” tömegét. A gyógyítás szellemét felváltotta a piac logikája.

A szerző hatalmas tudományos tényanyagot felvonultatva tárja fel, hogy a gyógyszeripar tudományhamisítása és propagandája szakembert és beteget egyaránt félrevezet. Bemutatja, hogyan hamisítja betegséggé az életproblémákat a gyógyszeripar és a vele szorosan összefonódó orvoslás, hogyan sulykolják az emberek fejébe, hogy gondjaikat csak az – elemzések szerint hatástalan – antidepresszánsok gyógyítják.

Szendi köntörfalazás nélkül, keményen fogalmaz, de méltatlanul vádolják pszichiátria-ellenességgel; könyve éppenséggel egy jobb pszichiátriáért íródott. A szerző külön fejezetet szentelt Albert Györgyi Miért éppen én? című könyvének, mert abban a félrekezelt és félrevezetett ember tragédiáját látja.

Albert Györgyi könyve – szándékaival ellentétben – valójában vádirat az antidepresszánsok mindenhatóságát hirdető biológiai pszichiátria ellen. A könyvet a haladó magyar pszichiátria meghatározó egyénisége, Buda Béla professzor-a könyvet kontextusba helyező – utószava zárja.

Az ingyenes letöltés linkje:

 

 

Szendi Gábor – Depresszióipar (letöltés pdf-ben)


Amennyiben a fenti link nem működik, vagy a keresett könyvet nem találja, kérjük, jelezze felénk az Olvasószolgálaton keresztül!

A támogatást előre is köszönjük minden felhasználó nevében.

Oszd meg azzal az ismerősöddel, akinek ez a könyv hasznos lehet!
Címke .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük