Osman Nuri Topbaş – A Szív Könnyei PDF

↓↓↓ A letöltési link a könyvajánló után található ↓↓↓

 

 

Könyvajánló:

A tizenharmadik században élő Dzsalál ad-Dín Rúmí az iszlám egyik legnagyobb misztikusa, kinek műveit az iszlám misztika, vagyis a szúfizmus alapműveiként tartják számon.

Rúmi tanításai a szúfizmus iráni ágához köthetők, gondolkodása, nyelve és hangvétele a perzsa kultúrával átszínezett iszlám hatását tükrözik. A Balkh városából származó misztikus életének döntő többségét a mai Törökország területén élte, így hatása ma is ezen a vidéken érezhető leginkább.

Az iszlám különböző témáiban publikáló szerző jelen művében az iszlám misztika világába nyújt betekintést. A mű szerkezete a szúfi művek formáját követi: vázát jelen esetben Rúmi leghíresebb műve, a Mesznevi című, perzsa nyelven íródott, több mint ötezer versszakos mű gyöngyszemei jelentik. E versek más misztikusok verseibe ágyazva, valamint a szerző kommentárjaival együtt egy több mint ezer éve halmozódó bölcsesség közvetítői, amelynek Kiss Zsuzsanna remek fordításán keresztül a magyar olvasó számára is megnyílnak.

Az egymást követő, látszólag különálló történetek és bölcsességek egymáshoz kapcsolódva, egy racionalitással nem megragadható tudás felépítését célozzák, egyben rávilágítanak az iszlám és a szúfizmus különleges értékeire. Noha a kötetben számos olyan szúfi fogalom szerepel, amelyet a laikus érdeklődő nem ismerhet (ezeknek csak töredékét oldják fel jegyzetek), a kötet egészét tekintve bárki számára ajánlható, a szúfizmus terén tájékozottabbak számára pedig valódi kincset jelent.

Az ingyenes pdf könyv letöltési linkje:

 

 

Osman Nuri Topbaş – A Szív Könnyei (letöltés pdf-ben)

Amennyiben a fenti link nem működik, vagy a keresett könyvet nem találja, kérjük, jelezze felénk az Olvasószolgálaton keresztül!

A támogatást előre is köszönjük minden felhasználó nevében.


Oszd meg azzal az ismerősöddel, akinek ez a könyv hasznos lehet!
Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük