Kosztolányi Dezső: Édes Anna PDF

Kosztolányi Dezső: Édes Anna

Kosztolányi Dezső: Édes Anna

↓↓↓ A letöltési link a könyvajánló után található ↓↓↓

 

 

Könyvajánló:

A tökéletes cselédlány története, aki brutális kegyetlenséggel megöli gazdáit, Kosztolányi utolsó s egyben legnagyobb visszhangot kiváltó regénye.

A cselekmény 1919-ben, zűrzavaros korszakban indul, amikor Édes Anna a becsületes, tiszta, dolgos cselédlány Vizy Kornél miniszteri tanácsos házához kerül, s kezdetét veszi kálváriája.

Asszonya tisztában van Anna tökéletességével, mégis folyamatosan zaklatja; a fiatal rokon, Patikárius Jancsi elcsábítja, teherbe ejti, majd elhagyja; a környezetében felbukkanó valamennyi ember – az öreg Moviszter doktor kivételével – érzéketlen, rideg, sőt rosszindulatú vele, mintha nem is élő, érző lény volna.

Anna egy szó nélkül végzi munkáját, s amikor lehetősége volna az önálló életre, hiszen kérője akad egy tisztességes ember személyében, enged Vizyné rábeszélésének, s marad. Pokoljárása tovább folytatódik, míg egy éjszakán a konyhakéssel meggyilkolja a házaspárt, „maga sem tudja, hogyan és miért”.

Karinthy így méltatja barátja regényét: „Akárhogy forgatom, a mű mindenképpen hibátlan… Tökéletes drámaiság a mesében, mesterien adagolt, lélektani aláfestés, s ami a legfontosabb, valami ingerlő, szinte illatos frissesség a környezetrajzban, emberábrázolásban…” A regény az Európa Könyvkiadó 12 kötetesre tervezett Kosztolányi-sorozatában jelenik meg. 

Az ingyenes pdf könyv letöltési linkje:

 

 

Kosztolányi Dezső: Édes Anna (letöltés pdf-ben)

Amennyiben a fenti link nem működik, vagy a keresett könyvet nem találja, kérjük, jelezze felénk az Olvasószolgálaton keresztül!

A támogatást előre is köszönjük minden felhasználó nevében.

Oszd meg azzal az ismerősöddel, akinek ez a könyv hasznos lehet!
Címke .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük