Jean-Denis Godet: Európa virágai PDF

↓↓↓ A letöltési link a könyvajánló után található ↓↓↓

 

 

Könyvajánló:

Az első három könyvemben megkíséreltem fás növényeinket téli, tavaszi és nyári állapotukban úgy bemutatni, hogy bárki könnyen meghatározhassa őket.
Azonban nemcsak fás növények találhatók környezetünkben, hanem lágy szárú növények is szép számban.

Formagazdaságuk és szépségük gyakran lenyűgöző. S mivel nemegyszer arra kényszerülünk, hogy egy-egy fajt tudományos meghatározó jellegei alapján azonosítsunk, ez a tény arra indított, hogy a legfontosabb ismertetőjegyeket lehetőleg sok színes fényképen mutassam be.

A legtöbb lágy szárú és évelő növény legfeltűnőbb sajátsága a virágszín. Eszerint öt csoport jött létre: a fehér, a sárga, a piros és a kék, valamint a zöld virágúak. A virágtalan növényeket, a páfrányokat előttük mutatjuk be. Vannak azonban határesetek is, amelyeket nem lehet egyértelműen minden további nélkül besorolni. Ezért kétes esetben egy-egy faj különféle színcsoportokban is szerepelhet.

A csoportokon belüli finomabb tagolás a virág és a lomblevelek alakja alapján történik. A növények táblára történő összeállításakor ügyeltünk arra, hogy lehetőleg azok kerüljenek egymás mellé, amelyeknek hasonló a virága, levele. Minthogy ugyanazon fajnak, sőt ugyanannak az egyesnek is eltérők lehetnek a levelei, néha két példányt is bemutatunk.

A lomblevelek, virágok, virágzatok pontos leírása mellett az egyes fajok lehetőleg teljes termőhelyi felsorolása is megtalálható.

Az ingyenes pdf könyv letöltési linkje:

 

 

Jean-Denis Godet: Európa virágai (letöltés pdf-ben)

Amennyiben a fenti link nem működik, vagy a keresett könyvet nem találja, kérjük, jelezze felénk az Olvasószolgálaton keresztül!

A támogatást előre is köszönjük minden felhasználó nevében.


Oszd meg azzal az ismerősöddel, akinek ez a könyv hasznos lehet!
Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük