Esther Vilar: Az idomított férfi PDF

↓↓↓ A letöltési link a könyvajánló után található ↓↓↓

 

 

Könyvajánló:

Esther Vilar: Az idomított férfi PDFA citromsárga MG farolni kezd. A volánnál ülő fiatal nő kissé merészen megállítja, kiszáll és felfedezi, hogy a bal első gumi lapos. Nem vesztegeti az idejét, azonnal megteszi a javításhoz szükséges első lépéseket: úgy néz az elhaladó autósok szemébe mintha várna valakit. A női tehetetlenségnek („a
férfias technika cserbenhagyta a gyenge nőt”) erre a nemzetközi egyezményes jelére hamarosan megáll egy kombi. A vezető azonnal látja, hogy mi a teendő, és vigasztalóan így szól:

„Ezt mindjárt rendbe hozzuk”, és határozottságát bizonyítandó, kér a nőtől egy kocsiemelőt. Nem kérdezi tőle, ki tudja-e cserélni a kereket, mert ahogy ránéz – a nő kb. harmincéves, divatosan öltözködik, és ki van festve – úgyis tudja, hogy a nő erre nem képes.

Mivel emelőt nem talál, elmegy a sajátjáért, és mindjárt magával is hozza a szükséges szerszámokat. Öt perc alatt elintézte a dolgot, és a meghibásodott kereket is berakta a megfelelő helyre. Kezei olajosak lettek. A no által felkínált hímzett zsebkendőt udvariasan visszautasítja. (Ilyen esetekre mindig tart egy ócska rongyot a szerszámos ládájában.)

A nő lelkendezve köszönetet mond, és bocsánatot kér „tipikus női” ügyetlenségéért. Ha a férfi nem jött volna – mondja – esetleg estig itt állt volna. A férfi erre nem szól semmit, de amikor a nő beszáll, udvariasan kinyitja előtte a kocsi ajtaját és a lehúzott ablakon át még figyelmezteti, hogy jól tenné, ha a meghibásodott kereket minél gyorsabban pótolná. A nő azt válaszolja, hogy még ma utasítani fogja a szerelőt. Azután elhajt…

Az ingyenes pdf könyv letöltési linkje:

 

 

Esther Vilar: Az idomított férfi (letöltés pdf-ben)

Amennyiben a fenti link nem működik, vagy a keresett könyvet nem találja, kérjük, jelezze felénk az Olvasószolgálaton keresztül!

A támogatást előre is köszönjük minden felhasználó nevében.


Oszd meg azzal az ismerősöddel, akinek ez a könyv hasznos lehet!
Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük