Swami Vivékánanda – A cselekvés és a szeretet jógája Djvu

↓↓↓ A letöltési link a könyvajánló után található ↓↓↓

 

 

Könyvajánló:

A cselekvés útja mint spirituális ösvény könyvsorozat jelen kötete a hindu vallás tanításaiba nyújt betekintést Szvámi Vivékánanda művein keresztül.

Vivékánanda (1863–1902) az indiai vallásbölcselet magyarul eddig kiadatlan klasszikusa, aki elsőként közvetítette a hindu filozófia tanításait és a jóga gyakorlati útmutatásait a nyugati világ számára.

Hazájában alakja legendává vált, szellemi hagyatéka pedig a világszerte kibontakozó jógairodalom egyik alappillérének bizonyult. Mestere Srí Rámakrisna volt, akit mindmáig India egyik legnagyobb szentjeként tartanak számon.

A könyv elején Rámakrisna és Vivékánanda életét és korát bemutató, fényképekkel illusztrált életrajz kap helyet. A mester és a tanítvány életútja, megvilágosodásuk története példát mutat arra, hogyan valósulnak meg, miként törnek utat maguknak a vallási tanítások az erre valóban fogékony emberek életében. Ezután Vivékánandának a karma-jógáról, a cselekvés ösvényéről szóló előadássorozata következik, amelynek alapgondolata, hogy a mindennapi életünkben adódó feladatok, konfliktusok, örömök és bánatok eszközként szolgálhatnak arra, hogy szellemi utunkon haladjunk – amennyiben megfelelően viszonyulunk hozzájuk.

A kötetet filozófiai tárgyú előadások zárják, amelyekben a szerző a hindu filozófia szentiratai, az upanisadok bölcsességéből kiindulva az emberi lét alapproblémáit tárgyalja: Hogyan szerezhetünk tudást a világ valódi természetéről, megszabadulván ezzel a szükségszerűen szenvedést okozó illúzióktól? Miként gyakorolhatjuk a kötöttség nélküli cselekvést és válhatunk valóban szabaddá? Hogyan tapasztalhatjuk meg, a szeretet jógáját gyakorolva, Isten jelenlétét és juthatunk el ezen keresztül a minden létezőt magában foglaló egyetemes szeretethez?

Az ingyenes pdf könyv letöltési linkje:

 

 

(letöltés pdf-ben)

Amennyiben a fenti link nem működik, vagy a keresett könyvet nem találja, kérjük, jelezze felénk az Olvasószolgálaton keresztül!

A támogatást előre is köszönjük minden felhasználó nevében.


Oszd meg azzal az ismerősöddel, akinek ez a könyv hasznos lehet!
Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük